Ezeket a „mdent csak bedobálok egy tepsibe és megsütöm” dolgokat nagyon csípem. Mimális ráfordítással szuper dolgok tudnak kisülni belőle. A rengeteg nyári zöldség pedig pont ideális ehhez a recepz.

A sült csirkecomb nyári zöldségekkel igazán fullos falattá válik. A recept elkészítésének első lépéseként a cukkit és a padlizsánt nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, mtha egy ceruzát ki szeretnénk hegyezni: mden egyes vágás után fordítunk rajtuk 45 fokot. A lila hagymát cikkekre, a kaliforniai paprikát nagyobb, 5 cm-es rusztikus darabokra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és mdet egy tepisbe tesszük a fokhagymagerezdekkel és a koktélparadicsommal együtt. 

A zöldségeket meglocsoljuk az olaj ⅔ részével, sózzuk, borsozzuk, a combokat sztén beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk és a zöldségágyra helyezzük. Aláöntjük a megadott vízmennyiséget, lefóliázzuk és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Amikor letelt az idő, levesszük a fóliát, a sütőt felfűtjük 200 fokra, és visszatesszük a tepsit további 15 percre, majd grillfokozatra kapcsolunk és kb. 5 perc alatt készre sütjük a combokat.

sult-csirkecomb-nyari-zoldsegekkel
Sült csirkecomb nyári zöldségekkel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 1 óra 20 perc

Ha tetszett a sült csirkecomb némi nyári zöldségel recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha túl száraznak érzitek a csikemellet, de mégis maradnátok a kotkodácsoló baromfál, akkor a comb egy remek választás. Szaftos, húsos rész, am istenien meg lehet pirítani a bőrt, hogy fűszeres és ropogós legyen. Összeszedtünk nektek pár csirkecomb receptet, ha Zsolti fenti receptje után mégjobban megjönne a kedvetek ahhoz, hogy elkészítsetek egy kis pipicombot.

Barna sörös csirkecomb sütőtökpürével

Fűszeres gofriburger juharszirupos csirkecombbal és málnamajonézzel

Édes-savanyú csirkecomb grillezett ananászos rizssalátával

Joghurtos diai csirkecomb kelkáposztás-kókusztejes csicseriborsó-raguval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük