Egy igazán krémes és fullos sárgarépakrém, amit imádni fogsz, bármire is kened. A kovászos kenyér csak a kezdet, egy kelt tésztás répás csigához is kapóra jön, egy kis tésztafőzővízzel hígítva pedig még frankó tésztaszószt is varázsolhatsz belőle!

A sárgarépakrém elkészítését azzal kezdjük, hogy a répát meghámozzuk, 1,5 cm-es darabokra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Mikor megpuhult, leszűrjük és egy késes aprítógépbe dobjuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, a parmezánt, az olívaolajat és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és az egészet krémesre turmixoljuk.

Akár egyből lehet is kenyérre kenni, de érdemes egy kicsit hűlni hagyni. Egy kevés apróra vágott újhagymával megszórva tálaljuk.

sargarepakrem
Sárgarépakrém (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a sárgarépakrém receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Bár tudományos alapja ncs, hogy a répától tényleg megtanulunk fütyülni, de egyáltalán nem véletlen, hogy a szülek és nagyszülek ilyen történetekkel próbáltak meg rávenni mket, hogy megegyük ezt a fcsi gyökérzöldséget. Ha ti is odavagytok a répáért, akkor mutatunk pár receptet, amik igényt tarthatnak a figyelmetekre.

Gyömbéres-répás sütőtökkrémleves parmezánchipsszel

Roston csirke spenótos fehérbabpürével és sült répával

Sült csirkemelles szendvics narancsos-répás chutney-val

Répás-retkes-mogyorós saláta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük