A gombapaprikást tutira azok is szeretik, akik kább húsrajongók. Pláne, ha sütsz mellé egy kis csirkecombot is. 🙂 Így két legyet ütsz egy csapásra, a vegáknak és a húsimádóknak is kedvezhetsz. Nem mellesleg magadnak is, mert nem kell mdenkire külön főznöd.

A gombapaprikás csirkecombbal elkészítve tényleg mdenkek elnyeri majd a tetszését. Elkészítéséhez először a húsokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majd egy tepsibe tesszük őket. Beleöntjük a vizet, rádobjuk a roppantott fokhagymagerezdeket, és egy alufóliával letakarjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és 220 fokon további 25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

A paprikáshoz az olaj felét felhevítjük egy lábasban, hozzáadjuk a fomra vágott vörös- és fokhagymát, majd közepes hőfokon kb. 5 percig dszteljük. Beledobjuk a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát, ezután közepesen erős hőfokon további 2-3 percig pirítjuk.

Megszórjuk a köménnyel, hozzáadjuk a kétféle paprikakrémet, a fűszerpaprikát és folyamatosan kevergetve kb. 1 percig pirítjuk. Felöntjük 200 ml vízzel, majd forrástól számítva kb. 3 percig főzzük. Az alapot áttesszük egy magas falú kancsóba vagy edénybe, és egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. 

Gombapaprikás csirkecombbal összeállítása

Az olaj másik felét beleöntjük a lábasba, és erős fokozaton 3-4 perc alatt megpirítjuk rajta a szeletekre vágott gombát. Amikor szépen megpirult a gomba, felöntjük a leturmixolt szósszal és a maradék vízzel, majd amikor forr, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig főzzük.

A tejfölben elkeverjük a lisztet, kanalazunk bele 1-2 evőkanállal a szószból, csomómentesre keverjük és behabarjuk vele a paprikást. Nokedlivel és a csirkecombokkal tálaljuk, végül megszórjuk apróra vágott friss snidlggel.

gombapaprikas-csirkecombbal
Gombapaprikás csirkecombbal (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a gombapaprikás csirkecombbal recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több izgalmas gombás kaja vár az oldalunkon:

Spenótos-gombás quiche

Gombás, feta sajtos tart

Krémsajtos töltött csiperke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük