Ez a recept tökéletes megoldás azokra a helyzetekre, amikor megkívánod a fasírtot, de kb. csak húsod van hozzá otthon. De a szabadban sütögetéshez is tökéletes opció lehet ez a klasszikus változat.

A fasírozott elkészítéséhez először vizet melegítünk egy gyorsforralóban, majd amikor forr, hozzákeverjük a fasírtalapot és 5 percre félretesszük. Az alaposan megsikált krumplit 3 cm-es kockákra vágjuk. Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben és közepesen erős hőfokon kb. 3 perc alatt lepirítjuk a krumplit. Felöntjük a vízzel, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult a krumpli, levesszük a fedőt és addig főzzük, amíg vízből kb. 1,5 dl marad a serpenyőben. Felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a spenótot, majd amikor az összeesett, a vajat is. Egyet forralunk rajta, és tálalásig félretesszük.

A darált húshoz hozzákeverjük a fasírtalapot, majd kb. 100 g-os gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és kissé kilapítjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük a húsokat, majd papírtörlőre szedjük őket. A kész fasírozottat a krumplival tálaljuk.

klasszikus-fasirozott
Fasírozott tejszínes-spenótos krumplival (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a fasírozott receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A klasszikus kaják híve vagy? Próbáld ki ezeket is a megúszós fasírozott után!

Klasszikus sajtos-tejfölös tészta

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

Klasszikus képviselőfánk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük