Sajnálom, de elfogult leszek: ncs jobb zöldség a rebarbaránál. Annyira izgi és sokféleképpen felhasználható alapanyag! Legszívesebben egész évben enném, de mivel sajnos csak a szezonjában beszerezhető növényről beszélünk, így el kell belőle raktározni. Kompót formájában mehet sütikbe vagy zabkása tetejére, de én egy saliba is simán belekeverném.

A rebarbara kompót formájában is isteni csemege. Elkészítéséhez először a vizet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a 0,5 cm-es karikára vágott citromot, a félbevágott vaníliarudat és a teafiltereket, majd alákapcsolunk és közepes lángon felforraljuk. Amikor felforrt, kikapjuk belőle a teafiltereket.

A rebarbarát 6-7 cm-es darabokra vágjuk és beledobjuk a lobogó vízbe. Alacsony lángra kapcsolunk és 15 percig főzzük, majd levesszük a lángról és hagyjuk az ízesített szirupban kihűlni.

A kész kompótot csírátlanított befőttesüvegekbe szedjük, felöntjük a sziruppal és a hűtőben tároljuk.

rebarbara kompót
Rebarbarakompót (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a rebarbarakompót receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Sajnos nem tudunk egész évben friss, szezonális zöldségeket és gyümölcsöket enni, de az ízüket és a vitamtartalmukat akár a téli borongós hónapokra is “elcsomagolhatjuk” egy jó befőtt vagy kompót képében. Ha a rebarbara kompót formájában nektek túl merész, akkor mutatunk néhány hagyományosabb variációt:

Markompót

Almás-körtés kompót rummal

Narancsos-ánizsos almakompót

Fűszeres birsalmakompót

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük