Figyelem, villantós halas fogás következik, amivel simán levehettek bárkit a lábáról. Ezt a kaját a négy elem, vagyis a tűz, víz, föld és levegő ihlette, de hogy pontosan melyik hogyan köszön vissza a tányéron, azt fejtsétek meg ti! 😉 (Aztán csekkoljátok a videóban, hogy jók voltak-e a tippek.)

A sült pisztráng füstös zellerrel, tormahabbal és kolbászmorzsával igazán villantós fogás, ami egyszerűbben elkészül, mt gondolnád! A tormahabbal dítunk, ehhez egy gyorsforralóban felforraljuk a tejszínt és a tormát, aztán 1-2 percig pötyögtetjük kis lángon. Ha ez kész, levesszük a tűzről és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, aztán egy szűrőn keresztül a majonézhez öntjük és kikeverjük. Egy szifonba töltjük a kész krémet, aztán mehet bele egy patron, jól összerázzuk és a hűtőbe tesszük, amíg elkészülünk a többi elemmel.

Kolbászmorzsa:

A kolbászmorzsa a legegyszerűbb eleme ennek a kajának: felkarikázzuk a kolbászt és egy száraz serpenyőben, lassú tűzön türelmesen kiizzasztjuk, vagyis lepirítjuk. Ha kész, egy papírtörlővel bélelt tálba szedjük és félretesszük hűlni. A ropogós kolbászkarikákat aztán egy késes aprítóban morzsává őröljük.

Füstös zeller:

A zellert egy mol segítségével vékony julienne-re vágjuk. (A bátrabbak nekimehetnek késsel is, de szertem erre érdemes a molt használni.) Nagy lángon elkezdjük lepirítani az olívaolajon. Ha itt-ott kapott egy kis színt, mehet rá a só és a bors, a folyékony füst és a lime-lé, átpörgetjük, aztán félretesszük.

Pisztráng:

A pisztrángot lefilézzük, kiszálkázzuk, és jöhet a sütés. Beolajozzuk a filéket, a húsos felét sózzuk, aztán egy kevés olajon, magas lángon sütni kezdjük egy serpenyőben a bőrével lefelé. Ezen a ponton érdemes lenyomni nagyjából 30 másodpercig a halat, hogy a bőre ropogós és egyenes legyen. Ha nagyjából 2/3-ig kifehéredett, átfordítjuk, aztán kb. fél perc után kész is.

Tálalásnál tányérra tesszük a pisztrángot, mellé pakolunk a zellerből, amire reszelünk egy kevés lime-héjat is. A tormahabot is a…

Ha tetszett a sült pisztráng füstös zellerrel receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük