A csicseriborsó egy igazi superfood alapanyag, amit nagyon sok mdennel lehet kombálni. Mi most egy egyszerűbb salit hoztunk belőle, ami tökéletes köret, de vega ételként magában is megállja a helyét.

A mediterrán csicseriborsó-saláta első lépéseként a csicseriborsót lecsepegtetjük és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az 1 cm-es kockára vágott paprikát és uborkát, a cikkezett paradicsomot és lila hagymát, a vékony szeletekre vágott zellert és végül a spenótleveleket. Alaposan összekeverjük, és elterítjük egy tálon.

Az olívaolajat és a balzcetet egy tálba öntjük, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk és az egészet alaposan kikeverjük. Az öntetet a salátára csorgatjuk, összeforgatjuk, és ezennel el is készültünk.

mediterran-csicseriborso-salata
Mediterrán csicseriborsó-saláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Ha tetszett a mediterrán csicseriborsó-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A csicseriborsó egy szuper alapanyag, ami rengeteg módon felhasználható. Önmagában, ragukhoz, salátákhoz vagy akár desszertekhez is felhasználható. Tele van fehérjével és jótékony vitamokkal, ásványi anyagokkal, így érdemes mél több formában beilleszteni az étrendetekbe:

Sült csicseriborsó snack

Csicseriborsós-brokkolis chowder

Csicseriborsós-csokis keksz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük