NA EZ! Na ez a curry szertem az egyik legjobb, amit valaha készítettem. A currynél alap, hogy legyünk bátrak a fűszerezéssel és rotyogtassuk fedő nélkül, hogy szépen besűrűsödjön. Mellé egy fullos laffát választottam, de rizzsel vagy pitával is szuperül működik.

A padlizsános curry első lépéseként olajat forrósítunk egy mélyebb lábasban, és elkezdjük lepirítani a fomra vágott vörös- és fokhagymát. Rádobjuk az 1 cm-es darabokra felkockázott paradicsomot és kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk és belerakjuk a currypasztát is. Hagyjuk, hogy levet eresszen és 6-7 percig pirítjuk. Ezután felöntjük az alaplével, beledobjuk a megpucolt és sztén 1 cm-es darabokra felkockázott padlizsánt, fűszerezzük a köménnyel és a curryporral, és fedő nélkül közepes lángon 50 percig főzzük.

Ezután hozzáöntjük a kókusztejszínt, beletesszük a felaprított mentát és belefacsarjuk a lime levét, majd 2 perc alatt összefőzzük, és kész is vagyunk. Tálalásnál laffát és cikkekre vágott lime-ot adunk mellé.

padlizsanos-curry
Padlizsános curry (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 90 perc

Ha tetszett a padlizsános curry receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több padlizsános kaja:

Sült padlizsános shakshuka

Krémes sült padlizsános tészta

Vega padlizsános lasagne

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük