Nem véletlenül kapta ezt a nevet ez a leves. Rengeteg friss zöldséggel van tele, ami egy kertész kertjében egészen biztos megterem. De lehet, hogy még a tiédben is! 😀

A kertészleves elkészítésének első lépése, hogy olajat melegítünk egy fazékban, majd hozzáadjuk a negyedelt, majd 0,5 cm-es szeletekre vágott cukkit, a zöldbabot, a fomra vágott vörös- és fokhagymát, az 1 cm-es kockára vágott paradicsomot és krumplit, a 0,5 cm-es karikára vagy mérettől függően, félkörre vágott sárga- és fehérrépát.

Erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon kb. 20 perc alatt készre főzzük. A vége előtt 5 perccel hozzáadjuk a leszűrt babot és az eperlevél tésztát. Amikor a tészta is megpuhult, fomra vágott petrezselyemmel tálaljuk a levest.

kerteszleves
Kertészleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a kertészleves receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Rajongsz a zöldséges kajákért? A kertészleves első fogásnak tökéletes, de második fogást is szívesen fogyazst az ember, úgyhogy mutatunk is néhány ízletes zöldséges fogást, amiket feltétlenül készíts el!

Tavaszi rizottó

Rusztikus, pikáns sültburgonya-saláta

Fűszeres, csicseriborsós tortillatekercs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük