Puha tésztájú, aranybarnára sült sajtos rudak tojás-, laktóz- és gluténmentesen!
A mdenmentes sós rúd tésztájához összekeverjük a lisztet és a vajat, hozzáadjuk a sót és a sütőport, kicsit átmorzsoljuk a tésztát, majd hozzágyúrjuk a tejfölt is. Enyhén lisztezett felületen kyújtjuk a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd éles késsel vagy pizzavágóval kb. 10 cm-es hosszú, 1-1,5 cm széles rudakat vágunk belőle. Egymástól egyujjnyi távolságra rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, lekenjük vízzel, majd megszórjuk szezámmaggal és nagy szemű sóval. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 13-15 percre, és készen is vagyunk.
![mdenmentes-sos-rud](https://static.korites.hu/live/uploads/2024/05/mdenmentes-sos-rud-1-scaled.jpg)
- Elkészítési idő: 30-35 perc
- Sütési idő: 13-15 perc
Ha tetszett a mdenmentes sós rúd receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nem kihívás mentesen sütni-főzni, csak pár tuti recept kell hozzá. Ha tojásmentesen étkeztek, ezeket a recepteket próbáljátok ki:
Tojásmentes palacsta
Tojásmentes kuglóf
Laktózmentes receptek, amiknek lehetetlen ellenállni:
Vaníliás-epres tápiókapudg
Laktózmentes szedres pite
Glutén nélkül is van élet, mégis hogy? Hát így:
Gluténmentes sajtos rúd
Gluténmentes piskótatekercs