Puha tésztájú, aranybarnára sült sajtos rudak tojás-, laktóz- és gluténmentesen!

A mdenmentes sós rúd tésztájához összekeverjük a lisztet és a vajat, hozzáadjuk a sót és a sütőport, kicsit átmorzsoljuk a tésztát, majd hozzágyúrjuk a tejfölt is. Enyhén lisztezett felületen kyújtjuk a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd éles késsel vagy pizzavágóval kb. 10 cm-es hosszú, 1-1,5 cm széles rudakat vágunk belőle. Egymástól egyujjnyi távolságra rakjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, lekenjük vízzel, majd megszórjuk szezámmaggal és nagy szemű sóval. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 13-15 percre, és készen is vagyunk.

mdenmentes-sos-rud
Mdenmentes sós rúd (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30-35 perc
  • Sütési idő: 13-15 perc

Ha tetszett a mdenmentes sós rúd receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Nem kihívás mentesen sütni-főzni, csak pár tuti recept kell hozzá. Ha tojásmentesen étkeztek, ezeket a recepteket próbáljátok ki:

Tojásmentes palacsta

Tojásmentes kuglóf

Laktózmentes receptek, amiknek lehetetlen ellenállni:

Vaníliás-epres tápiókapudg

Laktózmentes szedres pite

Glutén nélkül is van élet, mégis hogy? Hát így:

Gluténmentes sajtos rúd

Gluténmentes piskótatekercs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük