A világ egyik legszuperebb étele a hagymás tört bab, készítsétek el otthon ti is!

A hagymás tört bab elkészítésének első lépéseként a babot beáztatjuk egy éjszakára. Másnap leöntjük a levét, és 2,5-szeres vízben felrakjuk főni. A vízbe dobjuk a babérleveleket, a fokhagymagerezdeket, adunk hozzá sót, borsot, és addig főzzük lefedve, amíg a bab teljesen megpuhul (ez 1,5-2 óra). Ha szükséges, adunk még hozzá vizet.

Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben, só és bors kíséretében üvegesre pirítjuk az olajon. A végén megszórjuk a fűszerpaprikával, majd kiszedjük a serpenyőből. A kolozsvári szalonnát kicsi kockákra vágjuk, és a serpenyőben lepirítjuk.

A megpuhult babot egy villával vagy burgonyatörővel összetörjük, majd a hagymával és a szalonnával tálaljuk.

hagymas-tort-bab
Hagymás tört bab (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Pihentetés idő: 1 éjszaka
  • Főzési idő: 2-2,5 óra

Ha tetszett a hagymás tört bab receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A bab egy tápláló és fom alapanyag, nem véletlen van jelen közel fél évezrede az európai konyhában. Bár évszázadokig a szegények eledele volt, mostanra tudjuk, hogy egy értő szakács kezei alatt csodás ételek készülhetnek belőle.

Mexikói csirkeragu quoával és babbal

Mexikói chilis bab étcsokival

Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quoával és vörös pesztós babbal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük