A röszti az a kaja, ami bármikor jöhet és szte a rosszullétig tudom enni. Most egy kicsit téliesítettem a klasszik recepten: a karfiol és a füstölt sajt csak még magasabb sztre emelte, és a rosszullét most sem maradt el… 🙂

Karfiolos röszti:

A karfiolos röszti elkészítéséhez a karfiolt apró rózsáira szedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk. A sütés után egy deszkára borítjuk és kissé összeaprítjuk.

A burgonyát mepucoljuk és nagy lyukú reszelőn egy keverőtálba reszeljük. Mehet hozzá a fomra vágott lila hagyma, a reszelt fokhagyma, a tojások, a tejföl, a fomra vágott petrezselyemzöld és a liszt. Végezetül hozzákeverjük a megsült karfiolt is. 10 percet pihentetjük a tésztát, és közben megfőzzük a sajtmártást.

Füstöltsajt-mártás:

Egy gyorsforralóban felmelegítjük a vajat, és közepes hőmérsékeleten megfuttatjuk rajta a vékonyan felszeletelt póré- és fokhagymát. Rászórjuk a lisztet, átkeverjük vele, majd felöntjük a tejjel és a tejszínnel, és 3 percig főzzük, majd mehet hozzá a reszelt sajt is, és még 2 percig főzzük vele, míg fel nem olvad benne a sajt. Ha szükséges, botmixerrel homogén állagúra turmixolhatja, aki úgy szereti. Végül fomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

Összeállítás:

Egy serpenyőbe ujjnyi magasságban olajat öntünk és 170 fokra melegítjük. Evőkanálnyi adagokban, oldalanként 2 perc alatt kisütjük benne a rösztimasszát. Ha szép pirosra sült a röszti mdkét oldala, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, és már mehetnek is a tányérra a sajtmártás kíséretében.

karfiolos-roszti-fustoltsajt-martassal
Karfiolos röszti füstöltsajt-mártással (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Ha tetszett a karfiolos röszti füstöltsajt-mártással recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük