Ha egy kiadós, igazán téli kajára vágynátok, próbáljátok ki ezt a receptet. Garantáltan nem fogtok csalódni benne!

Egy keverőtálba öntjük a joghurtot, amibe belereszeljük a fokhagymát, fűszerezzük majoránnával, sóval és borssal, és megfürdőztetjük benne a csirkemájakat. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük pácolódni, de az lenne a legjobb, ha egy éjszakát állna benne. 

A káposztás lencseraguhoz egy lábosban, közepes hőmérsékleten megpirítjuk az olajon a 0,5 cm-es csíkokra vágott szalonnát. Ha megpirult, mehet rá a félfőre vágott vöröshagyma, a szeletelt fokhagyma és a kakukkfűlevelek. 5 perc pirítás után hozzáadjuk az enyhén átmosott káposztát és újabb 5 percig pirítjuk, most már kicsit magasabb hőfokon, hogy egy kis pírt kapjon a ragu. Ha már szép pirosra pirult a káposzta, ízesítjük a mustárral és a mézzel, majd ráborítjuk a lencsét és sózzuk, borsozzuk. Még 5 percet főzzük, és végezetül hozzáadjuk a fomra vágott petrezselyemet. 

A májat kiszedjük a pácból és előbb lisztbe, aztán felvert tojásba, majd panko morzsába forgatjuk, és 170 fokos bő olajban 5-6 perc alatt kisütjük. Köretként parázsburgonyát adtunk hozzá, amit sós vízben megfőzünk, majd leszűrjük, lehűtjük, és félbevágva szép pirosra pirítjuk egy forró serpenyőben, az olajon. 

Tényérra kanalazunk a káposztás lencseraguból, mellé patttjuk a pirított burgonyát és megkoronázzuk a rántott csirkemájjal. 

savanyukaposztas-lencseragu-rantott-majjal
Savanyú káposztás lencseragu rántott csirkemájjal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1,5 óra
  • Pácolási idő: m. 2 óra

Ha tetszett a savanyú káposztás lencseragu rántott csirkemájjal receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ha szereted a májat, akkor ezeket a recepteket se hagyd ki!

Resztelt máj

Szőlős csirkemáj

Baconbe tekert csirkemáj air fryerben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük