Ez a saláta bármilyen sült hús szuper kísérője lehet. Annyira ízes, hogy semmilyen más köretet nem igényel majd a hús, csak ezt az ízekben gazdag salátát, amit 10 perc alatt könnyedén össze is tudsz dobni.

Nem csak azért ez a legfomabb lencsesaláta, mert Zsolti készítette! Nektek is sikerülhet, mutatjuk, hogyan.

Első lépésként a lecsepegtetett lencsét egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a fél cm-es kockákra vágott paradicsomot, valamt a fomra vágott lila hagymát, szárzellert és petrezselymet. Sózzuk, meglocsoljuk a narancs kifacsart levével, majd tálalásnál meglocsoljuk az olívaolajjal.

a-legfomabb-lencsesalata-1
A legfomabb lencsesaláta
(Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

Ha tetszett a legfomabb lencsesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Miért szilveszteri kaja a lencse?

Mdenki tudja, hogy lencsét azért eszünk, hogy az új évben jó sok pénzünk legyen. A lencse apró, lapos alakjával hasonlít a pénzérmékre, ezért terjedt el újévi hagyományként. Nem csak nálunk egyébként, az olaszok is lencsét esznek újévkor. Az alakja mellett a másik fontos dolog a lencsével kapcsolatban, hogy főzés közben megduzzad – akárcsak a mi jó szerencsénk jövőre. Jó sok lencsével tehát közelebb kerül a lottó ötös.

Na, akkor jöhet pár tuti lencsés recept? Nyugi, nem csak salátát mutatunk!

Hideg lencsefasírt burgonyasalátával

Füstös gombás lencsekrém – a vegán „májkrém”

Arabos marharolád sült karfiollal és vörös lencsével

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük