Ezek a töltött sütőtökök nagy kedvencek lesznek, hiszen nagyon laktató, brutál fom, meg amúgy is: amiben sütőtök van, az már csak jó lehet. Na jóóóó, reszelünk rá még egy kis sajtot, és akkor tuti még jobban imádni fogjátok. A tölteléke egy darált húsos alap, de ha húsmentesre akarjátok, morzsoljatok bele helyette füstölt tofut.

A sütőtököket hosszában félbevágjuk, majd kikaparjuk belőlük a magokat. Rádobjuk őket egy sütőpapírral bélelt tepsire vágási felülettel felfelé, meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és mehetnek a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.

Közben nekiállunk a tölteléknek, amihez a vöröshagymát fomra vágjuk, és egy lábasban megpirítjuk az olajon, erre mehet a darált hús és a zúzott fokhagymagerezdek. Alaposan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított gombákat, a passatát és a chilipasztát, sózzuk, borsozzuk és 4-5 percig tovább pirítjuk. Felöntjük az alaplével, majd mehet bele a többi fűszer is és a fagyasztott spenót is, és fedő alatt 10 percig főzzük. Ezután mehet bele a tejszín, és 2-3 perc alatt összerottyantjuk.

20 perc után kikapjuk a tököket, és kikaparjuk annyira a belsejüket, hogy maradjon bennük sütőtökhús, de legyen egy kis vájat, amibe rakhatjuk a tölteléket. A kikapart sütőtökhús mehet a raguba, majd az így kapott ragut belepakoljuk a tökbe. A tetejére reszeljük a sajtokat, és további 15 percig sütjük. Tálalásnál frissen vágott zsályaleveleket teszünk a tetejére.

toltott-sutotokhajok-5
Töltött sütőtökhajók (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a töltött sütőtökhajók receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük