A trüffel mellett ez is simán mehet karácsonyi ajándéknak is, mert nagyon mutatós.

A cukormentes madelee elkészítéséhez a tojásokat és a tojássárgáját habosra keverjük az előzőleg aprítóban vagy kávédarálóban porrá őrölt eritrittel. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és az őrölt fűszerekkel. A tojássárgájás-eritrites keverékhez adjuk a vajat és a fűszeres lisztet, és összekeverjük a masszát.

Egy madelee-forma mélyedéseit kifújjuk olajspray-vel, vagy leheletvékonyan kikenjük olajjal, szórunk bele lisztet, a felesleget pedig kiütögetjük belőle, majd ¾-ig töltjük a formákat a masszával. 210 fokos sütőbe toljuk a tepsit 12-13 percre.

A mázhoz a fehérjét lazán felverjük, belekeverjük az eritritport, és ezzel kenjük le a madelee-eket, végül kis narancshéjjal és apróra vágott pisztáciával díszítjük.

cukormentes-madelee-2
Cukormentes madelee (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15-20 perc
  • Sütési idő: 12-13 perc

Ha tetszett a cukormentes madelee receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több cukormentes fomságra éheztek? Akár diétáztok, akár egészségügyi okokból nem esztek cukrot, a desszertekről nem kell lemondani. Van bőven receptünk:

Sütés nélküli, cukormentes csokis sajttorta

Liszt- és cukormentes fehérjés máktorta

Cukormentes csokoládés tiramisu-pohárkrém

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük