Töltse ki ezzel a zöldek kitöltését Vajbab citrom kelkáposzta saláta! A bársonyos vajbab kellemes gazdagságot hoz a salátához, amelyet a kandírozott mandula ropogása és a házi készítésű balzsamos öntet élénk ízei egészítenek ki.

Ha még nem volt vajbabja … kedves barátom, te vagy hiányzó ki! Nem csak krémes textúrájuk és diófélékük van, amelyek bármilyen ételt dekadensebbé tesznek, hanem annyira jók az Ön számára is! Most, hogy bekapcsolok, az összes kelkáposzta -saláta receptemhez tartoznak. A ropogós csirke kelkáposzta -salátámtól kezdve a Kale Gránátalma salátámig körte, ezek a lil babok minden salátát izgalmasabbá tesznek.
A legfontosabb tipp a Fit Foodie Kitchenből ⤵️
A kandírozott mandula elkészítésekor ügyeljen arra, hogy szorosan figyelemmel kísérje őket, mivel gyorsan megéghetnek. A jó módszer annak tesztelésére, hogy megtörténnek -e, ha megkóstolják – ropogósnak és kissé édesnek kell lennie.

A mandula bármilyen típusú dióval helyettesíthető. Dió, pekándió vagy akár napraforgómag Finom lenne ebben a salátában. Vegye figyelembe, hogy nagy vajbabokat használtunk, de ha nem találja meg őket, nyugodtan használja szokásos vajbabok–
Teljesen! Helyettesítse a mézet agave nektár Vagy egy másik természetes édesítőszer, és hagyja ki a parmezán sajtot. Használhat egy vegánbarát alternatívát a parmezán sajt számára is, ha megvan!
Ezt a kelkáposzta -salátát a legjobban az összeszerelés után szolgálják fel, de bármilyen maradékot légmentesen lezárt tartályban tárolhat a hűtőszekrényben 1-2 nap– Ne felejtsd el, hogy a mandula elveszítheti a ropogást, és a kelkáposzta kissé kiszáradhat.

Mi íze jó a vajbab citromkáposzta salátával?
Mindig elképzeltem a kelkáposzta salátát, egy szép pohár fehérborral és néhány oldalán ropogós kenyérrel. Ez a saláta is Legyen nagyszerű kíséret a grillezett halakhoz Vagy csirke egy töltőbb étkezéshez.
Próbálja ki a lédús sütőben sült csirkemellemet (+ 6 ízváltozás)! Ilyen módon kiválaszthatja kedvenc csirke ízét, hogy párosuljon ezzel a finom vajbab citrom kelkáposzta salátával. Szeretem ezt a salátát is kiszolgálni, a Air Fryer édesburgonya krumpli oldalával. Az édes és ízletes kombináció verhetetlen!
-
Adja hozzá a vajbabot egy mikrohullámú biztonságos tálba. Dobja el a babot 1 evőkanál olívaolajjal, 1 evőkanál citromlével és ¼ teáskanál sóval. Mikrohullámú sütőmagasság magasra 90 másodpercig, és tegye félre.
-
Adja hozzá a kelkáposztát egy külön nagy tálhoz, és masszírozza ½ evőkanál olívaolajjal és ¼ teáskanál sóval. Masszírozza a kelkáposztát, amíg lágy lesz, kb. 1-2 percig.
-
Készítse elő a kandírozott mandulát. Adja hozzá a mandulát egy kis serpenyőhöz, és melegítse közepes lángon. Főzzük, amíg el nem kezdenek barnulni. Adja hozzá a méz és a citromhéjat a mandula és dobja. Barna újabb 30 másodpercig és 1 percig. Távolítsa el a tűzről, és hagyja, hogy a mandula lehűljön egy tányéron.
-
Készítse elő az öntet. Adjunk hozzá a balzsamos ecetet, a maradék olívaolajat, és a maradék citromlevet egy tálba, és habverjük össze.
-
Adja hozzá a babot, a fehér hagymát, és öltözködjön a kelkáposzta és a dobás. Teteje mandulával és parmezánnal.
-
Dobd el és tálaljuk azonnal.
- A mandula bármilyen típusú dióval helyettesíthető.
- Nagy vajbabot használtunk, de ha nem találja meg őket, nyugodtan használjon szokásos vajbabot.
Kalória: 339 kcal, Szénhidrátok: 39 g, Fehérje: 17 g, Zsír: 15 g, Rost: 14 g, Cukor: 8 g
A táplálkozási információkat automatikusan kiszámítják, ezért csak közelítésként kell használni.
Kategóriák
Home,Recipes,Meal,Lunch and Dinner,Salads: