A lecsó jó. A brassói nem kevésbé. E két étel ötvözete meg egyenesen frenetikus. Ha még nem próbáltad, akkor itt a remek alkalom!
A lecsós brassói első lépéseként a lecsóhoz zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 4 percig dszteljük, majd erős hőfokon további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a háromszögekre vágott paprikát, majd 2 perc pirítás után a cikkekre vágott paradicsomot is. Ízesítjük a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált paprikát, majd elkeverjük és közepes hőfokon 20 percig főzzük.
A brassóihoz a krumplit kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, sós, bő, lobogó vízben majdnem puhára főzzük, aztán leszűrjük.
A zsírból 1 evőkanálnyit felforrósítunk egy serpenyőben, és erős hőfokon kb. 3 percig pirítjuk rajta a sztén kb. 2 cm-es kockára vágott sertésszüzet. Miközben sül, sózzuk és borsozzuk. Amikor szép kérget kapott a hús, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a majoránnát és a fűszerpaprikát, majd közepes hőfokon további 1 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk közepes hőfokon.
Míg párolódik a hús, a maradék zsírban, közepesen erős hőfokon 4-5 perc alatt megsütjük a krumplit, és a zsiradékból kiszedve a húshoz keverjük a lecsóval együtt. Ha szükséges, megsózzuk. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított újhagymával.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!