Szeretsz meccset nézni? Én bevallom ősztén, legkább a tipikus meccsnézős ételek miatt szeretem. Mt amilyen ez a fullra töltött édeskrumpli, a loaded potato „kis” testvére! A toppgokat tálalhatjátok külön is, így mdenki összeállíthatja a saját személyre szabott édeskrumpliját!
A virslis-babos töltött édesburgonya első lépéseként az édesburgonyát megmossuk, egy villával megszurkáljuk és 10 percre betesszük a mikróba 900 W-on. Ezután kívülről beolajozzuk, fóliába csomagoljuk és rátesszük a grillre kb. 15 percre, hogy teljesen átsüljön.
A sajtszószhoz egy gyorsforralóba öntjük a tejet és a tejszínt, közepes hőfokon felmelegítjük, belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amíg a sajt el nem olvad. Utoljára a kukoricakeményítőt keverjük bele egy habverővel, hogy ne maradjon csomós a szósz.
Tipp: Ha biztosra mennél, a keményítőt előbb keverd ki egy kis vízzel, és így add hozzá a sajtszószhoz.
Levesszük a grillről az édesburikat, kicsomagoljuk és anélkül, hogy teljesen félbevágnánk, hosszában átszeljük. Kikanalazzuk a belsejét, beletesszük egy tálba és kikeverjük sóval, borssal és vajjal. Ezt a pürét aztán visszatöltjük a belsejébe.
A frankfurti virsliket beirdaljuk és a forró grillre tesszük kb. 5 percre, amíg kívülről megpirulnak. Egyszer átforgatjuk, aztán levesszük és felvágjuk.
A krumpli belsejébe szedünk a paradicsomos fehérbabból, a grillezett virslit is rátesszük, majd jöhetnek a toppgok: a szeletelt avokádó, a vékony félfőre vágott lila hagyma és az apróra vágott jalapeno. A tetejét meglocsoljuk a sajtszósszal és a zöldhagyma felkarikázott szárával megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a virslis-babos töltött édesburgonya recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!