A Dubarry-sertésszelet nem klasszik grillkajaként ismert, szertem viszont egy kis füstös ízvilág nem sok ételnek árt. A tormás káposztasaláta pedig nagyon jól kiegészíti ezt a húst.
A grillezett Dubarry-sertés első lépéseként a karfiolt rózsáira szedjük, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a szerecsendióval, majd alaposan becsomagoljuk alufóliába. A kis karfiolcsomag mehet a grillre, lehetőleg a szélére, ahol csak direkt hő éri, nehogy megégjen. Ennek érdekében érdemes néha megforgatni. 20-30 perc kell neki, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogyan áll.
A 1,5 cm vastag szeletekre vágott tarját beleforgatjuk a pácba és a csomagoláson jelzett ideig benne hagyjuk, hogy jól átvegye az ízét.
A salátához a káposztát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a fehérrépát pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük. A zöldségeket összeforgatjuk a tejföllel, a majonézzel, a reszelt tormával és a mézzel, sózzuk, borsozzuk, aztán adunk neki egy kevés citromlevet is.
A húsokat a grillre dobjuk és oldalanként kb. 2 percig sütjük. Ezután levesszük a tarjákat a grillről, a tetejükre pakoljuk a karfiolt és a mozzarellát, és mehetnek vissza a grillre még 2-3 percre. A kész húst a káposztasalátával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Pácolási idő: mimum 2 óra
Ha tetszett a grillezett Dubarry-sertés receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több szaftos tarja a grillről:
Mexikói carne asada tarja
Sörben pácolt tarja grillezett cukkivel és paprikával felturbózott zöldsalátával
Ázsiai grill tarja