Egy frissítő, vitamdús zöldségkrém csodákra képes egy pirítóson. Próbáljátok ki ezt a receptet is, ha van egy kis zöldborsó a hűtőben!
A citromos zöldborsókrém első lépéseként egy lábasban vizet forralunk és 1-2 perc alatt blansírozzuk benne a zöldborsót, majd átemeljük jeges vízbe. Miután lehűlt, leszűrjük és egy késes aprítóba tesszük a vajjal, a fokhagymával, a tömlős sajttal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével, valamt a petrezselyemmel együtt. Sózzuk, borsozzuk és alaposan leturmixoljuk.
A kenyereket megpirítjuk, gazdagon megkenjük a krémmel és pár levél petrezselyemmel díszítjük. Frissítő reggeli, amit még a legrohanósabb reggeleken is egyszerűen összedobhattok, de könnyű vacsoraként is simán megállja a helyét.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A vitamoktól kicsattanó zöldségkrémekkel egyszerűen lehetetlen betelni! Ahány zöldség, annyiféle variációban el lehet készíteni ezeket az isteni kencéket, így ha akarnánk, akár az év mden egyes napján újabb és újabb krémeket próbálhatnánk ki! Ha bejött a citromos zöldborsókrém, feltétlenül próbáld ki ezeket az ínycsikló zöldséges kencéket is:
Fokhagymás karfiolkrém
Lilahagymás-babkrémes pirítós
Ajvár