A gyorséttermi dupla húsos burgereket mdenki imádja, viszont ha valaki nem fogyaszt húst, ncs sok opciója helyettük. Legalábbis eddig nem volt… Ezt a gombaalapú verziót nagyon egyszerű elkészíteni, brutál fom és az íze is elég megtévesztő.

A dupla sajtos gombaburger elkészítéséhez először a gombát pépesre daráljuk egy aprítógépben, majd hozzáadjuk a rizst, a zúzott fokhagymát, a fomra vágott hagymát, és ízesítjük a fűszerpaprikával, sóval és borssal. Mehet hozzá a szójaszósz, a dió, a tojás és a panko morzsa, és az egészet alaposan összedolgozzuk. A masszát kb. 10 percig hagyjuk állni, majd 4 egyenlő burgerpogácsát formázunk belőle.

Egy serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és a kilapított pogácsákat oldalanként 4-5 percig alatt szép aranybarnára sütjük rajta. 

A szószhoz kikeverjük a ketchupot a majonézzel és mustárral. A hamburgerzsemléket háromba vágjuk és abban a serpenyőben, amiben a pogácsák is pirultak, lepirítjuk őket.
Vékony csíkokra aprítjuk a jégsalit, vékony karikákra szeljük a paradicsomot és felkarikázzuk a csemegeubit is. 

Az alsó zsemlerészt megkenjük a kikevert koktélszósszal, erre mehet jégsali, egy gombapogácsa, 2-3 szelet sajt, paradicsomkarika, csemegeubi, majd még egy zsemlerész, újabb adag szósz, sali, burgerpogácsa, sajt, paradicsomkarika, csemegeubi és végül a burgerzsemle teteje, megkenve a szósszal.

dupla-sajtos-gombaburger
Dupla sajtos gombaburger koktélszósszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a dupla sajtos gombaburger koktélszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük