Egy végtelenül egyszerű, mégis mély ízekkel teli paradicsommártás következik. Pakolj bele egy tepsibe mdent és engedd, hogy a sütő végezze a dolgát. Utána pedig csak turmixolni kell, és felhasználni a kedvenc kajádhoz.

A tepsiben sült paradicsommártás elkészítéséhez először egy 43 x 35 cm-es nagy tepsibe dobáljuk a félbevágott paradicsomokat és a fokhagymákat vágási felülettel felfelé. Megszórjuk a kakukkfű- és rozmarglevelekkel, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal. Betoljuk 160 fokra előmelegített sütőbe 2 órára. 

Ha szépen megsült, akkor ncs más dolgunk, mt a fokhagymából kyomni a gerezdeket egy tálba, és a megsült paradicsomokkal, valamt a friss bazsalikommal együtt homogénre leturmixoljuk.

TIPP: Csírátlanított üvegbe töltve kb. 1-2 hétig eláll hűtőben.

tepsiben-sult-paradicsommartas
Tepsiben sült paradicsommártás (Fotó: Erdőháti Áron)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütési idő: 2 óra

Ha tetszett a tepsiben sült paradicsommártás receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Temérdek paradicsom áll rendelkezésedre otthon? Már mutatjuk is, hogy miket készíts belőle, ha a tepsiben sült paradicsommártás receptjén már túl vagy!

Krémes paradicsomleves

Aszalt paradicsom

Paradicsomchutney friss paradicsomból

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük