Egy végtelenül egyszerű, mégis mély ízekkel teli paradicsommártás következik. Pakolj bele egy tepsibe mdent és engedd, hogy a sütő végezze a dolgát. Utána pedig csak turmixolni kell, és felhasználni a kedvenc kajádhoz.
A tepsiben sült paradicsommártás elkészítéséhez először egy 43 x 35 cm-es nagy tepsibe dobáljuk a félbevágott paradicsomokat és a fokhagymákat vágási felülettel felfelé. Megszórjuk a kakukkfű- és rozmarglevelekkel, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal. Betoljuk 160 fokra előmelegített sütőbe 2 órára.
Ha szépen megsült, akkor ncs más dolgunk, mt a fokhagymából kyomni a gerezdeket egy tálba, és a megsült paradicsomokkal, valamt a friss bazsalikommal együtt homogénre leturmixoljuk.
TIPP: Csírátlanított üvegbe töltve kb. 1-2 hétig eláll hűtőben.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 2 óra
Ha tetszett a tepsiben sült paradicsommártás receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Temérdek paradicsom áll rendelkezésedre otthon? Már mutatjuk is, hogy miket készíts belőle, ha a tepsiben sült paradicsommártás receptjén már túl vagy!
Krémes paradicsomleves
Aszalt paradicsom
Paradicsomchutney friss paradicsomból