Az ikonikus szicíliai fogás, a pasta alla Norma ihlette ezt a fűszeres padlizsános tésztát. Tökéletes elkészíteni, amikor a padlizsánnak szezonja van és még mdig lehet friss bazsalikomot kapni. Vegetáriánus recept, de kiadós és teljesen nyárkompatibilis!

A pikáns padlizsános tészta elkészítéséhez először a megmosott padlizsánt felkockázzuk és zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük, meglocsoljuk 100 ml olívaolajjal, átforgatjuk, hogy mdenhol olajos legyen és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt. 

Közben egy serpenyőben, közepes hőfokon megdszteljük az apróra vágott fokhagymát a maradék olívaolajon. Hozzáadjuk a chilipelyhet, ráöntjük a passatát, majd rádobjuk a felcsíkozott bazsalikomot is. Fűszerezzük a barna cukorral (hogy a paradicsom savasságából elvegyünk kicsit), sóval és borssal. Közepes hőfokon hagyjuk besűrűsödni egy kicsit, közben lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát a csomagoláson jelzett módon.

Ahogy kifőtt a tészta, leszűrjük – a főzővizéből érdemes félretenni egy csészényit, hogy szükség esetén tudjuk vele lazítani a mártásunkat. 

A kifőtt tésztát összekeverjük a paradicsomos szósszal és a megsült padlizsánnal. Belereszeljük a sajtot, és alaposan összekeverjük az egészet. Tálalásnál reszelünk még a tetejére parmezánt és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

pikans-padlizsanos-teszta
Pikáns padlizsános tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 
  • Sütési idő: kb. 15 perc

Ha tetszett a pikáns padlizsános tészta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük