Szertem, ha 100 embert megkérnének, hogy nevezzen meg 3 nyári ételt, egészen biztos vagyok benne, hogy mdegyikük listáján ott szerepelne a lecsó. Aztán, hogy ezt ki mivel turbózza fel, mdenkek az ízlésére van bízva. Legyen szó tojásról, szalonnáról, kolbászról vagy akár tarhonyáról, a lecsónak szte mden jól áll.

Kipróbáltam, jóóó lett!


A hagyományos nyári lecsó első lépéseként zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 4 percig dszteljük, majd erős hőfokon további 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a háromszögekre vágott paprikát, majd 2 perc pirítás után a szeletekre vágott paradicsomot is. Ízesítjük a köménnyel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált paprikát, majd elkeverjük és közepes hőfokon 20 percig főzzük.

Tálalásnál pár karika hegyes-erős paprikát vághatunk rá, és friss kenyeret kínálunk mellé. 

hagyomanyos-nyari-lecso-1hagyomanyos-nyari-lecso-1
Hagyományos nyári lecsó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ahány ház, annyi lecsó! A nyár egyik kedvenc kajáját számos verzióban elkészítitek, és érdemes is mél többféleképpen megkóstolni. A hagyományos nyári recept után próbáljátok ki ezeket is:

Zöldborsós lecsó lágytojással

Lajos-féle tökéletes lecsó

Felturbózott üveges lecsó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük