Nem kell tovább keresgélned! Itt a legújabb kedvenced, a felturbózott tojásos nokedli, amit összekevertem egy nagy adag sajtszósszal, hogy igazán cuccos legyen. Ígérem, erre rá fogsz kattanni!

A tojásos nokedli tofubaconnel egy igazi vega csemege. Első lépésként a nokedlihez egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet, a sót, a vizet, a tojást és 1 ek olajat, majd enyhén lobogó sós vízbe szaggatjuk. Mikor felúsztak a víz tetejére, leszűrjük és elkeverjük a maradék 1 ek olajjal, hogy ne ragadjon össze.

A sajtszószhoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Habverővel alaposan elkeverjük, majd felöntjük a tejjel és beleszórjuk a háromféle reszelt sajtot. Addig kevergetjük, amíg a sajtok felolvadnak és besűrűsödik a mártás, aztán félrehúzzuk. 

A rántottához egy serpenyőben vagy gyorsforralóban felolvasztjuk a vajat és erre ráöntjük a csipet sóval felvert tojásokat. Közepes lángon, néha mozgatva és óvatosan kevergetve elkészítjük a kissé még folyós rántottánkat, majd kiszedjük egy tálba. 

A tofut apróra kockázzuk és egy serpenyőben, magas hőmérsékleten lepirítjuk az olajon. Közben egy tálban kikeverjük a szójaszószt a sűrített paradicsommal, a fokhagymaporral, a fűszerpaprikával és borssal. Mikor aranybarnára pirult a tofu, ráöntjük a szójás keveréket és 2 perc alatt összeforraljuk. 

Egy tepsiben elkeverjük a nokedlit a rántottával és a sajtszósszal. Rászórjuk a tetejére a tofubacont, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Frissen aprított újhagymával tálaljuk.

felturbozott-tojasos-nokedli-tofubaconnel
Felturbózott tojásos nokedli tofubaconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Ha tetszett a tojásos nokedli tofubaconnel recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük