A klasszik tojásos nokedli ott van a top 10 kedvenc kajám között. De néha nem árt frissíteni az ilyen alapkajákon sem – én most rengeteg hússal és sajttal turbóztam fel.

A sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal lesz egy igazán fullos kaja. Elsőként a nokedlihez a lisztet, a tojásokat, a vizet és a sót pár mozdulattal csomómentesre keverjük, de tovább nem, mert ennél a tésztánál fontos, hogy ne keverjük túl. Intenzíven gyöngyöző vízbe szaggatjuk, aztán ha feljöttek a nokedlik a víz tetejére, leszűrjük és összeforgatjuk egy kevés olajjal.

A bacont közepes lángon elkezdjük lepirítani egy serpenyőben az olajon. Hozzáadjuk a nokedlit és azt is lepirítjuk, hogy kapjon egy kis kérget. A 7 db tojást homogénre keverjük a tejszínnel, belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az időközben kissé visszahűlt nokedlivel.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, alaposan összegyúrjuk és diónyi méretű gombócokat formázunk belőle. A tojásos nokedlit egy sütőpapírral bélelt, 15 x 30 cm-es tepsibe öntjük, a tetejére pakoljuk a húsgombócokat és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percre.

A salátához vékony csíkokra vágjuk a jégsalátát és az újhagymát. A lime levéből, az olívaolajból, a mustárból és a mézből egy kevés só kíséretében vaigrette-et készítünk (azaz alaposan kikeverjük a hozzávalókat), majd a zöldségekre csorgatjuk. Reszelünk rá egy keveset a lime héjából, és a besütött nokedlivel tálaljuk.

sajtos-tojasos-nokedli-husgomboccal-besutve
Sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 35 perc

Ha tetszett a sajtos-tojásos nokedli húsgombóccal recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük