Egy zöldség többféleképpen is felhasználható: megsütjük, krémet vaaaagy éppen fasírtot is készítünk belőle. Ncs ez másképp a sárgarépa esetében sem. Ez a sajtos répafasírt igazi nagyágyú!
A sajtos répafasírt bármelyik főételben remekül mutat. Elkészítésének első lépéseként a répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kétféle reszelt sajtot és a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és alaposan összedolgozzuk.
A masszából golflabda méretű golyókat formázunk, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket egymástól 3-4 ujjnyi távolságra, és olajos kézzel kilapítjuk.
Meglocsoljuk egy kevés olajjal és a 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 20 percre. Ha letelt az idő, kivesszük, megfordítjuk a répafasírtokat és visszatesszük további 20 percre a sütőbe. A kész fasírtokat mimum 30 percig hagyjuk hűlni a teps, mielőtt leszednénk őket a sütőpapírról.
- Elkészítési idő: 25 perc
- Sütési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: 30 perc
Ha tetszett a sajtos répafasírt receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Zöldségfasírtokból lassan már mden verziót kipróbáltunk, és egyszer sem bántuk meg, hogy a húsmentes utat választottuk. Persze semmi bajunk a hagyományos receptekkel, de néha jól esik egy ilyen könnyedebb, zöldséges variáció. Ha te is így tennél, akkor a répafasírt után ezeket is csekkold majd, és garantáljuk, hogy a húsimádó ismerőseid is elismerően csetttenek majd!
Sárgaborsófasírt
Vöröslencse-fasírt, amivel tuti, hogy jól laktok!
Medvehagymás zöldségfasírt
Karfiolfasírt