Egy zöldség többféleképpen is felhasználható: megsütjük, krémet vaaaagy éppen fasírtot is készítünk belőle. Ncs ez másképp a sárgarépa esetében sem. Ez a sajtos répafasírt igazi nagyágyú!

A sajtos répafasírt bármelyik főételben remekül mutat. Elkészítésének első lépéseként a répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kétféle reszelt sajtot és a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és alaposan összedolgozzuk.

A masszából golflabda méretű golyókat formázunk, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket egymástól 3-4 ujjnyi távolságra, és olajos kézzel kilapítjuk.

Meglocsoljuk egy kevés olajjal és a 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 20 percre. Ha letelt az idő, kivesszük, megfordítjuk a répafasírtokat és visszatesszük további 20 percre a sütőbe. A kész fasírtokat mimum 30 percig hagyjuk hűlni a teps, mielőtt leszednénk őket a sütőpapírról.

sajtos-repafasirt
Sajtos répafasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 40 perc
  • Pihentetési idő: 30 perc

Ha tetszett a sajtos répafasírt receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Zöldségfasírtokból lassan már mden verziót kipróbáltunk, és egyszer sem bántuk meg, hogy a húsmentes utat választottuk. Persze semmi bajunk a hagyományos receptekkel, de néha jól esik egy ilyen könnyedebb, zöldséges variáció. Ha te is így tennél, akkor a répafasírt után ezeket is csekkold majd, és garantáljuk, hogy a húsimádó ismerőseid is elismerően csetttenek majd!

Sárgaborsófasírt

Vöröslencse-fasírt, amivel tuti, hogy jól laktok!

Medvehagymás zöldségfasírt

Karfiolfasírt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük