Vannak azok az emberek, akiknek a mottója: „Ne szólj hozzám a reggeli kávém előtt.” Meg azok, akik márciustól október végéig jegeskávét szürcsölnek. Sziasztok, üdv a klubban! Én ugyan fagyi nélkül iszom a jegeskávém, de gondoltam azokra, akik odavannak a fagyis verzióért.

A jegeskávé recept Figyeljetek, mert fontos és nehéz lépések következnek! 😀 A jegeskávé recept elkészítését azzal kezdjük, hogy fogunk két 300 ml-es poharat. Beledobjuk a jégkockákat, felöntjük a tejjel, rákanalazzuk a vaníliafagyit és rácsorgatunk egy-egy adag presszókávét. Fogyasztás előtt érdemes alaposan elkeverni, hogy jól összeérjenek az ízek. 

A tetejét ízlés szert megszórhatjátok még fahéjjal, kakaóporral, az extrán édesszájúaknak pedig jöhet rá reszelt csoki vagy egy kis karamellszirup is. Ha nehéz reggeletek van, akkor nyugodtan dobjatok össze magatoknak egyből dupla adagot! 

jegeskave
Jegeskávé (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a jegeskávé recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Nyáron hódítanak a hűsítő italok a jeges kávéktól kezdve, a színes koktélokon át, az ízletes és frissítő limonádékig. Ha alkoholmentes italra vágytok, ezeket a recepteket is próbáljátok ki:

Görögdnyés limonádé

Uborkás-bazsalikomos limonádé

Ha pedig a limonádé önmagában uncsi, akkor ezek lesznek a ti hűsítőitek:

Uborkás-proseccós limonádé

Feltungolt barackos fröccs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük