Alma és fűszerek szívmelengető keveréke, amely üvegbe zárja a házi almás pite esszenciáját.

Az almáspite-dzsem elkészítéséhez az almákat megmossuk, héjastól feldaraboljuk és a magházukat eltávolítjuk. Az almakockákat beletesszük egy fazékba, ráöntjük a vizet és 25-30 perc alatt puhára főzzük.

Hozzáadjuk a fűszereket és a befőzőcukrot, amivel pár perc alatt összerottyantjuk, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor belefacsarjuk a citrom levét, beledobjuk a vajat, elkeverjük és még forrón kiporciózzuk a tiszta, csírátlanított üvegekbe, majd szárazdunsztban kihűtjük. 

almaspite-dzsem
Almáspite-dzsem (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 1-2 óra

Ha tetszett az almáspite-dzsem receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Próbáljátok ki a többi lekvárt is Roxitól:

Paradicsomlekvár

Rózsavizes-rózsaborsos málnalekvár 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük