A rózsavíz virágos jegyeket kölcsönöz ennek a málnalekvárnak, a rózsabors pedig a maga aromás-édeskés ízével még magasabb sztre emeli ezt a friss ízkombációt. Tökéletes egy scone-t megkenni vele, fagyira öntetként, de egy vajas kenyéren is megállja a helyét.

A rózsavizes-rózsaborsos málnalekvár elkészítéséhez használhatunk friss vagy fagyasztott gyümölcsöt is. A málnát beletesszük egy fazékba és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg egy málnapürét kapunk, ez nagyjából 15-20 perc.

Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és lereszelt héját, a mozsárban összetört rózsaborsot és a rózsavizet is. Beleöntjük a befőzőcukrot és közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett kb. 5 percig főzzük, amíg zselés állaga lesz. Még forrón a tiszta üvegekbe szedjük, szárazdunsztban kihűtjük, és már fel is használhatjuk a kedvenc desszertjekhez!

rozsavizes-rozsaborsos-malnalekvar
Rózsavizes-rózsaborsos málnalekvár (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Hűtési idő: 1-2 óra

Ha tetszett a rózsavizes-rózsaborsos málnalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Mi odáig voltunk a duplán rózsás málnalekvárért, de érdemes a videóban szereplő többi lekvárt is kipróbálni Roxitól:

Almáspite-dzsem

Paradicsomlekvár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük