A mustár nem csak a virsli mellé remek választás. Ügyesen használva remek raguk is készítők belőle.

A mustáros tokány első lépéseként a szalonnát 0,5 cm-es kockákra vágjuk és egy lábasban, közepes hőfokon 6-8 perc alatt kisütjük a zsírját, majd kivesszük a szalonnát és félretesszük. A visszamaradt zsírhoz adjuk a fomra vágott vörös- és fokhagymát, a sztén 0,5 cm-es kockákra vágott paprikát és a babérlevelet. 6-8 percig dszteljük, majd hozzáadjuk a 3-4 cm-es csíkokra, vagyis tokányra vágott húst és erős hőfokon 2-3 percig pirítjuk.

Felöntjük annyi vízzel, amiből még itt-ott kikikálnak a húsok, ez nálam 500 ml-t jelentett. Sózzuk, borsozzuk és közepes hőfokon 30-40 percig pároljuk. Párolás közben, ha szükséges, pótoljuk a vizet. A lényeg, hogy amikor a hús puha, ne egy híg, bő lében úszkáljon a hús, hanem egy szaft alakuljon ki addigra.

A tejfölben elkeverjük a mustárt és a lisztet, és óvatosan a raguhoz adjuk. Egyet forralunk rajta és elzárjuk a tűzhelyet. Főtt szarvacskatésztával és a korábban lepirított szalonnával tálaljuk.

mustaros-tokany-2
Mustáros tokány (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 80 perc

Ha tetszett a mustáros tokány receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több tuti tokány:

Borsos tokány, ahogy a nagyi készíti

A klasszikus csikós tokány

Bakonyi sertéstokány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük