Mdenkek nagyon tetszik a kínai pirított tészta receptje, ezért most egy extrább verziót hoztam nektek! Ez a változat üvegtészta felhasználásával készül spagetti helyett, és az íze is kicsit eltér a megszokottól, de úgy gondolom, legalább annyira sikeres lesz, mt a hagyományos verzió.
A csípős-savanyú pirított üvegtészta elkészítéséhez először áztassuk az üvegtésztát forró vízbe. Aprítsuk fel a gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát. Vágjuk csíkokra a kínai kelt és az újhagymát, a gombát is szeleteljük.
A szósz hozzávalóit keverjük össze egy kisebb tálban.
Egy wok serpenyőt forrósítsunk fel nagy lángon, tegyük bele az olajat, majd pirítsuk meg benne a gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát. Adjuk hozzá a csillagánizst és a chilipelyhet, majd fél perc pirítás után tegyük bele a darált húst is. Amikor a hús megpirult, adjuk hozzá a kínai kel és a gombát, majd pirítsuk 2 percig. Szűrjük le az üvegtésztát, majd keverjük hozzá a pirított zöldségekhez.
Fűszerezzük az előre elkészített szósszal. Keverjük további 3 percig, és kész is van a csípős-savanyú üvegtészta kínai kelből. Tálaláskor díszítsük korierrel és karikázott chilivel.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a pirított üvegtészta receptje, akkor nézzétek meg a videókat, és a legújabb tartalmakért kövessetek mket Facebookon, Instagramon és Tiktokon is! Ha ennél többet szeretnétek, látogassatok el a frissülő Pterest profilunkra, vagy iratkozzatok fel a naponta frissülő Viber csatornánkra!
Próbáld ki a pirított üvegtészta után ezeket a frankó ázsiai recepteket is!
Lajos-féle pad thai
Pho leves, ahogy Lajos készíti
3 fogásos ázsiai vacsora 1 egész csirkéből