Ne várj semmi extra, csak azt a hozzávalót fogjuk használni, amek a nevében szerepel ennek az ételnek a készítéséhez. Hát ha a sót nem számoljuk. 🙂 Akár köretként is megállja a helyét, de mi magában csipegettük el a bázison, úgy is nagyon fom.

A baconba tekert spárga elkészítésének első lépéseként a spárga fás részét letörjük ott, ahol engedi, majd bevizezzük és nedvesen megsózzuk. Ezután a spárgaszálakat hármasával összefogjuk és „csokronként” 2-2 szelet baconnel körbetekerjük. Az így kapott kis spárgacsomagokat tepsibe rakjuk, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 10 percre, és készre sütjük. Magában is fogyaszthatjátok, de simán összedobhattok mellé valamilyen frankó mártogatóst is, hogy jobban csússzon. 🙂

baconbe-tekert-sparga
Baconbe tekert spárga (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a baconbe tekert spárga receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Lehet zöld vagy fehér, mi teljesen odavagyunk a spárgáért, ezért igyekszünk mél jobban kihasználni a szezonját. Ha te is éppen ennyire szereted, akkor szerezz be mél többet belőle, hiszen már nem sokáig virít a polcokon! És ha a baconbe tekert spárga receptjét már kipipáltad, akkor menj rá ezekre a kajákra is!

Sonkás-spárgás tészta

Krémsajtos tészta spárgával és zöldborsóval

Egyserpenyős spárgás rizses hús

Megúszós spárgás quiche bolti tésztából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük