Ez a recept tökéletes megoldás azokra a helyzetekre, amikor megkívánod a fasírtot, de kb. csak húsod van hozzá otthon. De a szabadban sütögetéshez is tökéletes opció lehet ez a klasszikus változat.
A fasírozott elkészítéséhez először vizet melegítünk egy gyorsforralóban, majd amikor forr, hozzákeverjük a fasírtalapot és 5 percre félretesszük. Az alaposan megsikált krumplit 3 cm-es kockákra vágjuk. Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben és közepesen erős hőfokon kb. 3 perc alatt lepirítjuk a krumplit. Felöntjük a vízzel, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult a krumpli, levesszük a fedőt és addig főzzük, amíg vízből kb. 1,5 dl marad a serpenyőben. Felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a spenótot, majd amikor az összeesett, a vajat is. Egyet forralunk rajta, és tálalásig félretesszük.
A darált húshoz hozzákeverjük a fasírtalapot, majd kb. 100 g-os gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és kissé kilapítjuk. Olajat melegítünk egy serpenyőben és oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük a húsokat, majd papírtörlőre szedjük őket. A kész fasírozottat a krumplival tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a fasírozott receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A klasszikus kaják híve vagy? Próbáld ki ezeket is a megúszós fasírozott után!
Klasszikus sajtos-tejfölös tészta
Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával
Klasszikus képviselőfánk