Olykor-olykor az ember nem vágyik nehéz, húsos ételre, mégis megkíván valami egészséges, ámbár laktató fogást. Ezekre a pillanatokra pont jól fog jönni ez a recept.

A zöldborsós répafasírt tortillába tekerve receptjének első lépése, hogy a bulgurt bő, sós vízben forrástól számítva 7-10 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük. Az uborkát negyedkarikákra, a paradicsomot karikákra, a lila hagymát apró kockákra, a jégsalátát pedig vékony csíkokra vágjuk, és mdet hozzákeverjük a kihűlt bulgurhoz.

A zöldségfasírthoz vizet forralunk és hozzákeverjük az alapot, majd 5 percre félretesszük. A répát és a borsót egy késes aprítóban lezúzzuk, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a fasírtalapot a keményítővel együtt. Dió méretű gombócokat formázunk belőle, megforgatjuk a zsemlemorzsában és kb. 3 perc alatt kisütjük a 170 fokos olajban.

A joghurtban elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót.

A tortillalapokba kanalazzuk a bulgursalátát, rátesszük a fasírtgolyókat és megcsorgatjuk a joghurttal, majd először az alját, aztán a két oldalát ráhajtjuk, és alufóliába tekerve tálaljuk.

zoldborsos-repafasirt
Zöldborsós répafasírt tortillába tekerve (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a zöldborsós répafasírt tortillába tekerve receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Laktató vega kajákat keresel? Ha a Zöldborsós répafasírt tortillába tekerve már kipróbáltad, adj egy esélyt ezeknek a recepteknek is!

Brokkolis vega rakott krumpli

Spenótos vega hortobágyi palacsta

Pikáns tofuburger vegán sajtszósszal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük