Ez az ételkülönlegesség a látszata ellenére gyorsabban elkészül, mt azt gondolnád, így bármikor összedobhatod egy rohanós hétköznapon vagy épp egy lustálkodós hétvégén.

A köftéhez vizet forralunk, hozzákeverjük a fasírtalapot és 5 percre félretesszük. A salátához 1 cm-es kockákra vágjuk az uborkát, a paradicsomot és a lila hagymát, és egy tálba tesszük az olajbogyóval együtt.

A fasírtalapot a kétféle darált húshoz adjuk a római köménnyel és a korierrel együtt, és alaposan összedolgozzuk.

A dresszghez egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a citrom kifacsart levét, az oregánót és a sót.

A húsos masszából kb. 7 cm-es, ujjnyi vastag hurkákat formázunk. Kevés olajat melegítünk egy serpenyőben és közepesen erős hőfokon, oldalanként 1-1 perc alatt készre sütjük őket. A megsült köftét a görögsalátával tálaljuk, amire rámorzsoljuk a feta sajtot és meglocsoljuk a dresszggel.

kofte-gorogsalataval
Köfte görögsalátával (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ha tetszett a köfte görögsalátával receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Kipróbálnád a görög konyhát? Ha elkészítetted a köfte görögsalátával receptjét, akkor mellette ezeket se hagyd ki!

Lajos-féle görög gyros

A görög muszaka receptje

Pasticcio, a görög rakott tészta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük