Na helló, vegánok! Nyugika, itt vagyok, a szoki megmentőtök. Ezt a nagyon fullos receptet annyira könnyű elkészíteni, hogy utána nyithatja mdenki a fagyizót otthon. 😀

A vegán eperfagyi első lépéseként a kesudiót beáztatjuk hideg vízbe az elkészítés előtti éjszaka. A fagyigépet sztén berakjuk egy éjszakára a fagyasztóba.

Másnap reggel a fagyasztott epret leturmixoljuk a zabtejjel, az átmosott, leszűrt kesudióval és a porcukorral. (Ha nagyon precíz végeredményt szeretnénk, átpréselhetjük egy szitán, hogy felfogjuk az esetleges epermagokat és kesudiószemcséket, de ez a lépés kihagyható.) A friss epret 0,5 cm-es kockákra aprítjuk.

A behűtött fagylaltkészítő gépet összerakjuk, eldítjuk és a tetején található nyíláson át belecsorgatjuk a fagyimixünket, ami kb. 10 perc alatt tökéletes állagúra dermed. Ezután egy spatulával egy tálba kanalazzuk, beleforgatjuk az eperdarabokat és mehet is a fagyasztóba. A gombócokat tölcsérbe szedve kínáljuk.

vegan-eperfagyi
Vegán eperfagyi (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a vegán eperfagyi receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több vegán desszert, amiből nem maradhat el az eper:

Vegán epertorta

Rebarbarás-epres magsüti

Kókuszos-epres chiapudg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük