Húsz éve még újdonságnak számított uborkát tenni a g-tonikba, de ma már annyi mdennel turbózzák fel ezt az italt a menő koktélbárokban, hogy szte retrónak számít egy ilyen egyszerű uborkás verzió. Mdenesetre egy próbát mdenképp megér, még ha elsőre furán is hangzik.

Az uborkás g tonic első lépéseként a poharakban elosztjuk a jeget és beletöltünk 40-40 ml gt. Beleszórjuk a borsot, az uborkából pedig zöldséghámozóval szalagokat vágunk, feltekerjük és ezeket is a poharakba tesszük. Az egészet felöntjük tonikkal, és kész is vagyunk.

Uborkás g tonic
Uborkás g tonic (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc

Ha tetszett az uborkás g tonic receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

A g tonic a fröccs és az aperol spritz mellett a legnépszerűbb nyári italok közé tartozik. Az elkészítése nagyon egyszerű, de a története annál érdekesebb. A tonik fő alapanyagát, a kt a malária gyógyítására használták már a 17. században, azonban önmagában kellemetlen, kesernyés íze volt. Ennek javítása érdekében vízzel és cukorral tették ihatóbbá, majd a fájdalomcsillapítás reményében g is kevertek hozzá, és így született meg a g tonic. Ha pedig más tonikkal készülő italokat is kipróbálnátok, ezeket a recepteket se hagyjátok ki:

Juicy watermelon over ice

Gyömbéres-citrusos espresso tonic

3 szuper g tonic variáció a hétvégére

G-tonic és mojito zselékocka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük