Előre szólok, hogy ez nem egy kis adag szörpi lesz! Jut belőle a szomszéd nének, és még a két évvel későbbi nyárzáró bulidra is. 😀 De szertem szörpöt ekkora mennyiségben éri meg készíteni. Szuper citrusos, kellemes mentaízzel, és akár alkoholos koktélokba is tökéletesen használható.

A mentaszörp elkészítéséhez először a vizet közepes lángon összeforraljuk a szirupcukorral, amíg teljesen felolvadnak benne a szemcsék. Ezután durvára aprítjuk a mentát és a felét a sziruphoz dobjuk. Mehetnek hozzá a felkarikázott citrusok is, majd 20-30 percig főzzük. Lekapcsoljuk a lángot, beledobjuk a maradék mentát, és hagyjuk ázni benne 10-15 percet. Ezután a szörpöt átszűrjük egy másik lábasba, és amikor teljesen kihűlt, csírátlanított csatos üvegekbe töltjük a tároláshoz.

A kész mentaszörp hűtőben tárolva nagyjából egy hónapig eláll. Persze csak ha kitart addig, és nem iszod meg az egészet!

mentaszorp
Mentaszörp (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a mentaszörp receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Szörprajongók figyelem! Ha a mentaszörpöt kipipáltátok, akkor scsen vész, még rengeteg receptet találtok, ha feldobnátok az italotokat!

Mojito szörp

Mézes levendulaszörp

Cukormentes házi bodzaszörp

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük