Lágy, szaftos felfújt, amihez akár a már kissé megszikkadt kifliket is szuperül fel tudod használni!
A kiflifelfújt elkészítése nem egy nagy ördöngösség, és a maradék péksüti felhasználására is szuper megoldás. Első lépésként a kifliket feldaraboljuk 1,5 cm-es szeletekre, és egy tálba dobjuk. A tejet összekeverjük a tejszínnel, a citromhéjjal, a kristály- és a vaníliás cukorral, valamt a tojásokkal.
Rálocsoljuk a tojásos-tejes keveréket a kiflikre, átforgatjuk, majd egy hőálló tálba szedjük. Elosztjuk rajta a csokipasztillát (vagy a felaprított csokit), valamt a pisztáciát.
Mehet is a felfújt a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Egy kevés porcukorral megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 25 perc
Ha tetszett a kiflifelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ha nem csak a kifli szokott megmaradni és a konyhapulton árválkodni, akkor bátran nyúljatok maradékmentő receptjekért. Szte bármilyen péksütiből készíttek felfújtat, a szikkadt kalács, a túrós batyu és a croissant remek alapanyagként fog szolgálni egy fom és szaftos desszerz:
Máglyarakás szikkadt kalácsból
Megúszós málnás túrósbatyu-felfújt
Szedres croissant-felfújt
Diós guba szikkadt kalácsból