Sütés nélkül elkészítő, cukormentes, ropogós kekszes alapú, krémes, puha sajttorta. Kell ennél több? 🙂
A cukormentes sajttorta elkészítéséhez a kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. 2-3 evőkanállal félrerakunk a morzsából. A többit a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, és berakjuk a fagyasztóba 10 percre, hogy egy kicsit megkössön.
A sajtréteghez egy tálba tesszük a krémsajtot, a mascarponét, a xilitet és a vaníliát, majd kb. 1 percig magas fokozaton habosítjuk robotgéppel, hogy stabilabb krémalapot kapjunk.
A zselatt elkeverjük a vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd mikróba tesszük 3-4 másodpercre, hogy felolvadjon, és jó alaposan elkeverjük a krémben.
Ezután a sajtkrémes réteget a kekszalapra simítjuk, és hagyjuk, hogy megszilárduljon a fagyasztóban kb. 2 óra alatt, vagy egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Másnap egy műanyag késsel körbevágjuk a tortát a forma mentén, lekapcsoljuk róla a tortakarikát, és mulaforgáccsal, valamt a félretett vajas kekszmorzsával díszítjük.
- Elkészítési idő: 1 óra
- Hűtési idő: 1 éjszaka
Ha tetszett a cukormentes sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Cukormentesen étkezel? Tartogatunk még neked recepteket, ne félj! A cukormentes sajttorta után ezeket is próbáld ki!
Cukormentes csokoládés tiramisu-pohárkrém
Cukormentes epres-túrós pite
Cukormentes ribizliszörp