Sütés nélkül elkészítő, cukormentes, ropogós kekszes alapú, krémes, puha sajttorta. Kell ennél több? 🙂

A cukormentes sajttorta elkészítéséhez a kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. 2-3 evőkanállal félrerakunk a morzsából. A többit a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk, és berakjuk a fagyasztóba 10 percre, hogy egy kicsit megkössön.

A sajtréteghez egy tálba tesszük a krémsajtot, a mascarponét, a xilitet és a vaníliát, majd  kb. 1 percig magas fokozaton habosítjuk robotgéppel, hogy stabilabb krémalapot kapjunk.

A zselatt elkeverjük a vízzel, pár percig hagyjuk pihenni, majd mikróba tesszük 3-4 másodpercre, hogy felolvadjon, és jó alaposan elkeverjük a krémben. 

Ezután a sajtkrémes réteget a kekszalapra simítjuk, és hagyjuk, hogy megszilárduljon a fagyasztóban kb. 2 óra alatt, vagy egy éjszakára a hűtőbe rakjuk. Másnap egy műanyag késsel körbevágjuk a tortát a forma mentén, lekapcsoljuk róla a tortakarikát, és mulaforgáccsal, valamt a félretett vajas kekszmorzsával díszítjük.

cukormentes-sajttorta
Cukormentes sajttorta
(Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Hűtési idő: 1 éjszaka

Ha tetszett a cukormentes sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Cukormentesen étkezel? Tartogatunk még neked recepteket, ne félj! A cukormentes sajttorta után ezeket is próbáld ki!

Cukormentes csokoládés tiramisu-pohárkrém

Cukormentes epres-túrós pite

Cukormentes ribizliszörp

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük