Pogácsa szte bármikor jöhet! Akár magában, akár egy jó babgulyás mellé. Egy biztos, mentsétek el ezt a receptet, hogy kéznél legyen, amikor kell! 🙂

A snidlges pogácsa tésztájához a tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, és 8-10 percre félretesszük, hogy felfusson. Közben egy dagasztógép üstjébe tesszük a lisztet, a vajat, a túrót, a tejfölt, a tojást, a sót és az aprított snidlget. A felfutott élesztős folyadékot is hozzáöntjük, és 5-6 perc alatt összedolgozzuk a géppel. Egy lágyabb tésztát kell kapnunk, ami elválik az edény falától. (Ha ez nem történne meg, egy kevés lisztet még tehetünk hozzá.) Lefedjük és langyos helyen kelesztjük 30 percig.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 2 cm vastagságúra nyújtjuk, 0,5 cm-es távolságban beirdaljuk a tetejét, majd lekenjük felvert tojással és ráreszeljük a sajtot. 5 cm-es átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk a pogácsákat, kissé megformázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a pogikat.

snidlges-pogacsa
Snidlges pogácsa (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc
  • Sütési idő: 20-25 perc

Ha tetszett a snidlges pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több pogi:

Krumplis pogácsa édesburgonyából

Tejfölös pogácsa

Alföldi zsíros pogácsa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük