Ha gluténérzékeny vagy, ez a kenyér lesz a kedvenced! Nagyon puha, könnyen elkészítő, és még dagasztani sem kell! 😉
A gluténmentes kenyér első lépéseként a cukrot és az élesztőt elkeverjük 100 ml vízben, és 10 percig állni hagyjuk, hogy felfusson. Közben egy tálban összekeverjük a lisztkeveréket a mulaliszttel, a keményítővel, a sóval és a majonézzel.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztős vizet, és elkezdjük keverni. Amikor felvette a folyadékot, két részletben hozzáöntjük a maradék vizet is, és csomómentesre keverjük. Egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük a tésztát, a tetejét megszórjuk az előzőleg összekevert magokkal és lefedve 30 percig kelesztjük langyos helyen.
A kelesztés után 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 40-45 percre, míg szép piroskásra sül. Ha langyosra hűlt, már szelhető is a kenyérkénk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Kelesztési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40-45 perc
Ha tetszett a gluténmentes kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!