Az ezerarcú tarhonya. Hogy miért mondom ezt? Hidd el, a tarhonya nem csak egy köret a pörkölt mellé, annál sokkal több! Egy kis fantáziával szuper ételkülönlegességeket lehet összedobni belőle. Íme egy mexikói változat.

A mexikói tarhonya elkészítéséhez először olajat melegítünk egy serpenyőben. Hozzáadjuk a tarhonyát és kb. 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk és lefedve 10-15 perc alatt puhára főzzük, majd levesszük róla a fedőt és közepesen erős hőfokon kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a taco-fűszerkeveréket, a lecsöpögtetett babot és a kukoricát, a kb. 1 cm-es kockákra vágott paradicsomot és kaliforniai paprikát, a fomra vágott lila hagymát és koriert, a citrom kifacsart levét, majd az egészet összekeverjük. Rottyantunk egyet rajta és el is készültünk. Tálalásnál tejfölt kanalazunk a tetejére.

mexikoi-tarhonya
Mexikói tarhonya (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Ha tetszett a mexikói tarhonya receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Bár sokunkban rossz emlékeket hagyott a menzán kapott félig nyers tarhonya, értő kezek között csodálatos dolgok készülhetnek belőle. Mutatunk is pár trükköt, amikkel ti is kihozhatjátok a maximumot ebből a meg nem értett tésztaféléből.

Retró menü: Tojásleves és tarhonyás hús

Krémes, zelleres tarhonya rukkolapesztóval

Tarhonya, hirtelen sült karaj, paprikás mártás

Tarhonyás husi + fűszer-redukció = a mai ebéded

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük