Van, aki édesen, van, aki még édesebben és van, aki annál is édesebben szereti. Egy biztos: a paradicsomos húsgombóc cukor nélkül olyan, mt a fröccs szóda nélkül. Elképzelhetetlen.

A menzás paradicsomos húsgombóc első lépéseként a rizst bő, sós, forrásban lévő vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük és a húshoz keverjük a fomra vágott vörös- és fokhagymával, a tojással, a fűszerpaprikával és a köménnyel együtt. Sózzuk, borsozzuk és kb. 60 g-os gombócokat formázunk belőle. Zsírt melegítünk egy lábasban és beletesszük a gombócokat. Közepes hőfokon körbepirítjuk 2-3 perc alatt, majd felöntjük a passatával. Az üveget kimossuk a vízzel, majd azt is hozzáadjuk. Ízesítjük a cukorral, sózzuk és közepes hőfokon kb. 40 perc alatt készre főzzük. 

A krumplit megpucoljuk, cikkekre vágjuk és sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük. (Fontos, hogy a krumplit mden esetben hideg vízben tegyük fel főni.) Leszűrjük, és a húsgombócokkal tálaljuk.

menzas-paradicsomos-husgomboc
Menzás paradicsomos húsgombóc (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük