A paprikás csirke az az étel, amit szertem mden húsevő magyar ember előszeretettel fogyaszt. Egy igazi klasszikus, amiért nem csoda, hogy ennyire rajongunk. Én most ebben a receptben a tejfölt tejszínre cseréltem, ami akkor jön különösen kapóra, amikor esetleg nem használtuk el az összeset és valami hasznos célra szeretnénk felhasználni a maradékot, vagy nemes egyszerűséggel csak ez van otthon. 😀

A tejszínes paprikás csirke elkészítésének első lépéseként zsírt melegítünk egy lábasban. Hozzáadjuk a fomra vágott vörös- és fokhagymát, a 0,5 cm-es kockákra vágott tv-paprikát, a babérlevelet, a köményt, és közepes hőfokon 5-7 percig dszteljük. A hagymát félretoljuk a lábasban, és beletesszük a húsokat és a májat. Közepesen erős hőfokon 2 percig pirítjuk, majd megfordítjuk őket, hogy a másik felük is kissé megpiruljon. 

A tejszínes paprikás csirke főzése

Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi vízzel, ami egyujjnyira ellepi. Közepes hőfokon 50 percig főzzük. Ha szükséges, pótoljuk alatta a folyadékot. Ezt én mdig hígabbra csálom, mt egy pörköltet, hiszen a végén lisztes habarást fog kapni és jól áll neki a szaft. 

A tejszínben egy habverő segítségével csomómentesre keverjük a lisztet és besűrítjük vele a paprikást. A tésztát sós, bő, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt, majd leszűrjük. A kész paprikás csirkét a tésztával és savanyúsággal tálaljuk.

tejszes-paprikas-csirke
Tejszínes paprikás csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 10 perc

Ha tetszett a tejszínes paprikás csirke recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Ahány ház, annyi recept, de egy valami biztos: csirkepaprikásból sosem elég! Ha kipróbálnátok egy új változatot, akkor a Street Kitchenen bőséggel találtok alternatívát. Adjatok egy esélyt ezeknek a verzióknak is:

Tejfölös csirkepaprikás

A legfomabb paprikás csirke gyerekeknek

Lajos-féle klasszikus csirkepaprikás galuskával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük