A rizottó mdig jó választás. Gombával és borsóval felturbózva pedig igazán fullos!

A gombás-borsós rizottó elkészítéséhez először a vaj felét felolvasztjuk egy lábasban, rádobjuk a fomra aprított hagymát és a zúzott fokhagymákat, hozzáöntjük az olajat és 1-2 perc alatt lepirítjuk. Mehet bele a kétféle szeletelt gomba, felöntjük a fehérborral és 5-6 perc alatt kiforraljuk. Rádobjuk a rizottórizst, és merőkanlanként elkezdjük adagolni hozzá az alaplevet. Mden adag után közepes lángon főzzük a rizottót, és amikor elfőtt a leve, szedünk rá egy újabb merőkanálnyi alaplevet. Közben sózzuk, borsozzuk.

Mikor megpuhult a rizs, hozzáadjuk a fomra aprított petrezselymet, a zöldborsót, belereszeljük a parmezán háromnegyedét és hozzáadjuk a maradék vajat, majd 2 perc alatt összefőzzük és lehúzzuk a tűzről. A maradék reszelt parmezánnal és egy kevés fomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

gombas-borsos-rizotto
Gombás-borsós rizottó (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a gombás-borsós rizottó recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Gombarajongók figyelem! Ha a gombás-borsós rizottó elkészítésével már megvagytok, akkor jöjjön a többi fomság!

Gombás szelet

Gombás korhelyleves

Egylábasos tejszínes-gombás tészta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük