Mt mdent, a smarnit is sokféleképpen el lehet készíteni. Lehet csak lisztesen, lehet csak grízesen vagy akár vegyesen is. Ez most egy grízes változat, ami azért jó, mert elő-előfordul, hogy ncs otthon elég liszt. Na akkor jön jól egy csak grízes változat!

A grízsmarni egy pillanatok alatt összedobható meleg desszert. Az elkészítéséhez először is a mazsolát bő vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük, majd leszűrjük. A tojásokat  egy kézi habverő segítségével kb. 3 perc alatt kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet, a vaníliaaromát és a darát, és hagyjuk 20 percet állni. 

Olajat melegítünk egy nagyobb serpenyőben, beleöntjük a masszát, amit felhasználás előtt még egyszer átkeverünk, és közepesen erős hőfokon kb. 1 percig pirítjuk. Egy spatula vagy spatula formájú fakanállal elkezdjük szétmarcangolni a tésztát, hogy kisebb-nagyobb darabokra essen. Amikor a tészta kezd morzsalékossá válni, erős hőfokon kicsit megpirítjuk, lekapatjuk azt. A végén hozzákeverjük a vajat és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Baracklekvárral, porcukorral és kompóttal tálaljuk.

grizsmarni
Grízsmarni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 10 perc 
  • Pihentetés: 20 perc

Ha tetszett a grízsmarni recept, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vágysz egy fom desszertre és a grízsmarni receptjét már elkészítetted? Csekkold a következőket is!

Epres-túrós chimichanga

Fűszeres almás galette

Kávés-fahéjas csiga

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük