Ha nyitnék egy csárdát, sok egyéb különlegesség mellett egészen biztos, hogy ez az étel sem hiányozhatna az étlapról. Egyszerűen nem lehet megunni!

A mátrai borzaska első lépéseként a húst kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, foman kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. 

A krumplit egy kis lyukú reszelőn lereszeljük és alaposan kyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a fomra vágott petrezselymet, sózzuk és az egészet alaposan összekeverjük. A húsokat előbb a lisztbe, majd a krumplis masszába forgatjuk, amit a kezünkkel kissé rányomkodunk, aztán a 170 fokos bő olajban, oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük és egy konyhai papírtörlőre szedjük. 

A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk és megkenjük vele a hússzeleteket, majd megszórjuk a tetejüket a reszelt sajttal és betesszük a 200 fokos sütőbe grillfokozatra, hogy a sajt kissé ráolvadjon. (Aki szeretné, hogy rá is piruljon, az kicsit tovább hagyja bent, viszont azzal számolni kell, hogy a hús így kicsit szárazabb lehet.) 

A steakkrumplit a hús sütéséhez használt olajban a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre sütjük, majd leitatjuk a róla a felesleges olajat. A kész mátrai borzaskát a krumplival és csemegeuborkával tálaljuk, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

matrai-borzaska-1
Mátrai borzaska (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Ha tetszett a mátrai borzaska receptje, akkor csekkoljátok a videókat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok mket Facebookon, kövessetek mket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük